Az esküvő talán egyik legemlékezetesebb részéhez keressük a legfontosabb hozzávalót: az esküvői zenekart. Az esküvő napjának csúcspontjául szolgáló vacsora, hajnalig tartó buli fő meghatározójának keresése nem egyszerű feladat. Viszont ha jól átgondoljuk előre igényeinket, elvárásainkat az esküvői zenésszel vagy zenekarral kapcsolatosan, akkor egyrészt jelentősen csökkenthetjük a kereséssel eltöltött időt, másrészt a lehetséges dalolászó jelöltek számát. Ráadásul mindezekhez ma már segítségül hívhatjuk az internetet.

url clone | Men’s shoes

El kell döntenünk, hogy egyszemélyes "zenekart" vagy 2-3 vagy több főből verbuválódott csapatot látnánk szívesen, hogy húzza a talpalávalót. Választanunk kell, hogy férfi vagy női énekest hallgatnánk-e szívesebben. Végül pedig a játszott stílusok meghatározásával tudjuk még szűkíteni keresési körünket.

Ha a fenti paramétereket meghatároztuk, akkor elkezdhetünk keresgélni az interneten. Böngésszünk, nézzünk meg bemutatkozó videókat, hallgassunk meg több felvételt is a kiszemelt esküvői zenekaroktól. Kérjünk több helyről ajánlatot. Folyamatosan szűkítve a kört meg fogjuk találni azt az esküvői zenekart, mely maximálisan kiszolgálja vendégeink igényeit. Tud alkalmazkodni minden helyzethez, felismeri mikor milyen stílusú zenét kell játszani ahhoz, hogy a hangulat ne lankadjon. A jó hangulathoz pedig kell egy a megfelelő tapasztalattal, rutinnal, képzettséggel és repertoárral rendelkező esküvői zenész, vagy esküvői zenekar, akinek előadását ha tehetjük, végleges döntés előtt személyesen is hallgassuk meg.